Om mad ud af huset

Derfor mad ud af huset fra Restaurant Gastronomisk Institut!

Det er en tillidssag, når værter vælger leverandør af mad ud af huset til sine gæster i forbindelse med fejring af mærkedage. Det var da også med stolthed, at vi kunne konstatere, at vi i 2010 fik mere end 700 tillidserklæringer fra små og store mærkedage, som skulle fejres i Silkeborg & omegn.

Det, Gastronomisk Institut kan tilbyde, er blandt andet et friskt og varieret udvalg af buffeter og menuer, hvor vi fokuserer på en blanding af nye påfund og gamle klassikere, så uanset forsamlingens ønsker til forskellige retter, klarer vi altid at tilpasse os.

Når det gælder god mad, har vi jo alle vore små finurlige ønsker, som kan være svære at forklare og derfor også nemme at misforstå. Derfor aftales et arrangement ud af huset altid med enten Dean, Anders eller Gitte for at sikre et minimum af fejl. De er hjernerne bag sammensætningen af menuerne, processen omkring bestillingen, tilblivelsen af maden, instruksen ved afhentning eller levering og efterfølgende opfølgning på, hvordan arrangementet er forløbet. Derfor kan du være sikker på, at uanset hvornår du bestiller mad ud af huset fra Gastronomisk institut, har mindst en af disse tre haft en finger med i spillet.

Da mad ud af huset ikke helt kan sammenlignes med at lave maden på stedet, er der nogle ting, som kokkene på gastronomisk institut er nødt til at tage højde for for at opnå et herligt og tilfredsstillende resultat. Med dette menes, at visse tilberedningsmetoder samt særligt sarte råvarer som udgangspunkt er fravalgt af vor mad ud af huset menu forslag. Det er dog ikke det samme, som at det ikke kan lade sig gøre. Men på forespørgsel går vi mulighederne og udfordringerne igennem, så værten på forhånd er helt tryg ved den menu eller buffet, som bliver leveret.

Når man får leveret mad ud af huset, tilstræber vi at levere et produkt, som er tæt på, hvordan værten selv ville have anrettet maden. Derfor er alle kolde retter anrettet på porcelæn, glas eller stålfade. Så enhver frygt for forretter & desserter på tarvelige foliebakker er ubegrundet. Det skal dog retfærdigvis siges, at fade og skåle til en eventuel varm hovedret skal skaffes af værten.

Når man arbejder med fødevarer, er det vigtigt, at de medarbejdere, som er i kontakt med fødevarerne, er uddannet i at kunne håndtere processen og ved, hvad det vil sige at udøve omhu for råvarerne ikke mindst på det hygiejniske plan. Derfor er alle, som arbejder med fødevarer på Gastronomisk institut, enten uddannet som kokke eller tilsvarende eller under uddannelse til at blive kok, men som minimum har de bestået de fødevaretekniske uddannelsers hygiejne kursus.

Det er også en mulighed at få leveret maden lige til døren i forbindelse med, at man skal afholde en fest eller markere en mærkedag. Derfor er det trygt at vide, at de chauffører som kommer med maden, enten er kokke eller kokkeelever fra Gastronomisk Institut, eller vor faste chauffør, som har været med til udbringning i alle de 6 år, restauranten har eksisteret på Søndergade 20 i Silkeborg. Og husk – skulle du være i tvivl, når du er kommet hjem med maden eller fået den leveret uden at få hele vejledningen på plads, så er vi ikke længere end et telefon opkald væk, heller ikke kl 22.30 lørdag aften. Vi leverer i øvrigt maden i Silkeborg, samt omlandet til Silkeborg og byerne Kjellerup, Ry, Galten, Låsby, Ikast, Engesvang, Ans, Gjern, Bjerringbro, Skanderborg & Hammel, alle leveringer er mod betaling og kun efter aftale.